Õlisordid

Rapsiõli

100% rafineeritud rapsiõli

Rapsiõli sordid

Rafineeritud rapsiõli

Kõrge oleiinhappe sisaldusega rafineeritud rapsiõli

Mahe-orgaaniline rafineeritud rapsiõli

Kirjeldus

Rapsiõli on laialt kasutatav taimeõli, mida hinnatakse eelkõige selle soodsa rasvhappelise profiili ja kõrge toiteväärtuse tõttu. Suure osa rapsiõlis leiduvatest rasvhapetest moodustavad monoküllastumata rasvhapped ning mõõdukalt leidub ka oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid, mistõttu sobib see hästi igapäevaseks kasutamiseks südame- ja veresoonkonna tervist toetava rasvaallikana. Tänu heale kuumataluvusele sobib rapsiõli nii külmpressitud kujul salatikastmetes ja külmroogades kui ka praadimiseks, hautamiseks ja küpsetamiseks.

Lisaks rasvhappeliselt soodsale koostisele on rapsiõli oluline rasvlahustuvate vitamiinide allikas. Umbes 100 ml rapsiõli sisaldab ligikaudu 17.5 mg E-vitamiini (u 146% päevasest võrdluskogusest, NRV) ja 71,3 µg K-vitamiini (u 95% NRV). E-vitamiin toimib tugeva antioksüdandina, aidates kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest ja toetades immuunsüsteemi normaalset talitlust, K-vitamiin aga osaleb vere hüübimise regulatsioonis ning aitab kaasa luude normaalsele ainevahetusele. Tänu sellisele toitainete kombinatsioonile peetakse rapsiõli üheks mitmekülgsemaks ja tervisesõbralikumaks taimseks õliks nii koduses toiduvalmistamises kui ka toiduainetööstuses.

Kasutamisjuhend

Mitte kuumutada üle 170 °С suitsu tekkimise ja kontrollimatu õli keemise vältimiseks.

Mitte valada tagasi pudelisse kuuma õli.

Mitte asetada pudelit tulisele pinnale.

Õli on soovituslik kasutada mitte rohkem kui 8 korda praadimisel ja mitte hoiustada õli lahtiselt rohkem, kui 6 kuud.

Toitumisalane teave

Toiteväärtus

Energiasisaldus: 3404 kj/828 kcal

Valgud: 0 g

Süsivesikud: 0 g

Rasvad: 92 g

Millest:

Küllastunud rasvhapped: 7 g

Monoküllastumata rasvhapped: 57 g

Polüküllastumata rasvhapped: 28 g

Lisandeid: 0 g

Naatriumi: 0 g

Me võime toota erinevaid õli segusid erinevate lisanditega. Näiteks: vitamiin A, vitamiin D, vahutamisvastane aine E900, antioksödant E392, beta-karoteen, võimaitseline aroomiaine.

Kontroll ja sertifitseerimine

EBM GRUPP AS tegevus vastab Euroopa Liidu ja rahvusvahelistele kvaliteedistandarditele toiduohutuse ja tootmise valdkonnas.

EBM Grupp AS toiduainete käitlemise ohutuse tagamise süsteem on rajatud HACCP (ingl. k. Hazard Analysis Critical Control Points, ohtude analüüs ja kriitiliste kontrollpunktide ohje) printsiipidele, mille sertifikaat on tootmisele väljastatud 2005 aastal.

ISO 22000:2005 sertifikaat on väljaststud alates aaastast 2011 ja FSSC22000 sertifikaat on väljastatud aastast 2024.

Tootmine ja infrastruktuur

Tootmisettevõte asub 250 m kaugusel kaidest ning on rajatud kaasaegsete lahendustega. Terminalil on 9 roostevabast terasest mahutit kogumahutavusega 3500 tonni ning hea mere-, raudtee- ja maanteeühendus tagab kiire ja paindliku tarne.

Õli teie kaubamärgiga

Pakume teie kaubamärgi all laia valikut kõrgekvaliteedilisi toiduõlisid. Hoolitseme kogu teenuse eest alates pakendamisest ja logistikast kuni kliendipõhise etiketi kujunduse ja trükini.

Kogu toiduõlide sortiment

Tervislikud õlid, mis töötavad igas köögis

Saada päring

Võta meiega ühendust:

info@ebm.ee
+372 659 9040

Paljassaare tee 43B,
10313 Tallinn, Eesti